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Registros recuperados : 92 | |
6. | | CALEGARIO, R. F.; FERREIRA, S. de S.; ANDRADE, E. C. de; ZERBINI, F. M. Characterization of Tomato yellow spot virus, a novel tomato-infecting begomovirus in Brazil Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 9, p. 1335-1343, set. 2007 Título em português: Caracterização do Tomato yellow spot virus, um novo begomovírus isolado de tomateiro no Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
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7. | | PEREIRA, Á. J.; ALFENAS-ZERBINI, P.; CASCARDO, R. S.; ANDRADE, E. C. de; ZERBINI, F. M. Analysis of the full-length genome sequence of papaya lethal yellowing virus (PLYV), determined by deep sequencing, confirms its classification in the genus Sobemovirus. Archives of Virology, v. 157, p. 2009-2011, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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8. | | BARROS, D. R.; LIMA, A. T. M.; FERNANDES, J. J.; CARVALHO, M. G.; ZERBINI, F. M. Expression in Escherichia coli of the ac5 orf from tomato rugose mosaic virus (TORMV), and production of an ac5-specific antiserum. Virus Reviews & Research, Florianópolis, v. 8, p. 193, 2003. Resumo. Trabalho apresentado no 14º National Meeting of Virology, Florianópolis, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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9. | | FAJARDO, T. V. M.; BARROS, D. R.; NICKEL, O.; KUHN, G. B.; ZERBINI, F. M. Expression of grapevine leafroll-associated virus 3 coat protein gene in Escherichia coli and production of polyclonal antibodies. Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 32, n. 6, p. 43-47, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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11. | | CARDOSO, M. S.; MARCELINO, F. C.; ZERBINI, F. M.; BARROS, E. G. Construção de um vetor viral baseado no DNA-A do tomato rugose mosaic virus (ToRMV) para a indução de silenciamento gênico em soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 5.; MERCOSOJA 2009, Goiânia. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2009. p. 99, trab. 166. Editado por Adilson de Oliveira Júnior, Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann Campo, César de Castro. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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14. | | CALEGARIO, R. F.; ANDRADE, E. C.; FERREIRA, S. S.; MANHANI, G. G.; ZERBINI, F. M. Biological and molecular characterization of a tomato isolate of Sidra micrantha mosaic vírus (SimMV). Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 30, p. S180, ago. 2006. Suplemento. Resumo 749. Trabalho apresentado no 38. Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2005, Brasília, DF. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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16. | | CALEGARIO, R. F.; ALFENAS, P. F.; COTRIM, M. A.; ANDRADE, E. C.; ZERBINI, F. M. Caracterization of a new tomato-infecting begomovirus and its potencial use a vector for transient gene expression in plants. Virus Reviews & Research, Florianópolis, v. 8, p. 193-194, 2003. Resumo. Trabalho apresentado no 14º National Meeting of Virology, Florianópolis, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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18. | | AMBROZEVÍCIUS, L. P.; ANDRADE, E. C.; CALEGARIO, R. F.; FONTES, E. P. B.; ZERBINI, F. M. Molecular cloning and characterization of TGV-Ig, a tomato-infecting Begomovirus from Igarapé, Minas Gerais State. Virus Reviews & Research, Florianópolis, v. 5, n. 2, p. 196, 2000. Suplemento 1. Resumo. Trabalho apresentado no 11º National Meeting of Virology,São Lourenço, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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19. | | MOREIRA, A. G.; PEREIRA, C. O.; MELLO, R. N.; ALMEIDA, A. M.; ZERBINI, F. M. Partial molecular characterization of two begomoviruses infecting soybean and associated weeds in Brazil. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 30, p. S 189, ago. 2005. Suplemento. ref. 801. Edição dos Resumos do XXXVIII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Brasília, DF, ago. 2005. Nome correto do quarto autor: ALMEIDA, A. M. R. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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20. | | COTRIM, M. A. de A.; KRAUSE-SAKATE, R.; NARITA, N.; ZERBINI, F. M.; PAVAN, M. A. Diversidade genética de begomovírus em cultivos de tomateiro no Centro-Oeste Paulista. Symma Phytopathologica, Botucatu, v. 3, n. 3, p. 300-303, jul./set. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Hortaliças. |
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Registros recuperados : 92 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
15/09/2022 |
Data da última atualização: |
15/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
FERNANDES, P. M. B.; FAVARATTO, L.; FERNANDES, A. A. R.; VICIEN, C.; CAPALBO, D. M. F.; ZERBINI, F. M. |
Afiliação: |
PATRICIA MACHADO BUENO FERNANDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; LUÍZA FAVARATTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; ANTONIO ALBERTO RIBEIRO FERNANDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; CARMEN VICIEN, UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES; DEISE MARIA FONTANA CAPALBO, CNPMA; FRANCISCO MURILO ZERBINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA. |
Título: |
To become more sustainable organic agriculture needs genome editing technology. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Frontiers in Bioengineering and Biotechnology, V. 10, 2022. |
ISSN: |
2296-4185 |
DOI: |
ttps://doi.org/10.3389/fbioe.2022.912793 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: CRISPR technology offers the opportunity for partnership between biotechnology and organic agriculture to the mitigation of food insecurity, which may be one of the few ways to truly sustainable agriculture. |
Thesagro: |
Agricultura Orgânica; Biotecnologia; Segurança Alimentar. |
Thesaurus NAL: |
Agricultural biotechnology; Food security; Organic production. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146460/1/Capalbo-Become-sustainable-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 01067naa a2200277 a 4500 001 2146460 005 2022-09-15 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2296-4185 024 7 $attps://doi.org/10.3389/fbioe.2022.912793$2DOI 100 1 $aFERNANDES, P. M. B. 245 $aTo become more sustainable organic agriculture needs genome editing technology.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aAbstract: CRISPR technology offers the opportunity for partnership between biotechnology and organic agriculture to the mitigation of food insecurity, which may be one of the few ways to truly sustainable agriculture. 650 $aAgricultural biotechnology 650 $aFood security 650 $aOrganic production 650 $aAgricultura Orgânica 650 $aBiotecnologia 650 $aSegurança Alimentar 700 1 $aFAVARATTO, L. 700 1 $aFERNANDES, A. A. R. 700 1 $aVICIEN, C. 700 1 $aCAPALBO, D. M. F. 700 1 $aZERBINI, F. M. 773 $tFrontiers in Bioengineering and Biotechnology, V. 10, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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